Tilgangen er udviklet af professor Preben Bertelsen fra Aarhus Universitet, og den hjælper unge med at få et ’godt nok greb om tilværelsen’.

Tilværelsespsykologien støtter de unge i at arbejde med små og store mål i livet, fx for at holde dem i uddannelse eller arbejde – og den er en effektiv men nogle gange kompleks tilgang.

For at oversætte tilgangen til et sprog og en platform, unge forstår og vil bruge, har professor Preben Bertelsen og Aarhus Kommune i samarbejde med lokale virksomheder udviklet en app. Appen oversætter den komplekse metodiske tilgang til et brugervenligt digitalt design: TUUNO®. Udvikling har varetaget projektledelsen i udviklingsfasen.

TUUNO® er den unges individuelle redskab. Appen introducerer Tilværelses­psykologiens forskellige elementer trin for trin i et tilgængeligt, intuitivt og ­motiverende design.

TUUNO® er et samarbejds- og dialogværktøj, som den professionelle og den unge kan bruge i deres arbejde sammen, men som den unge også kan arbejde med alene.

TUUNO® er udgivet i Google Play og udkommer i App Store i løbet af september 2017. Appen er gratis og tilgængelig for alle. Appen forventes anvendt i flere forskellige målgrupper, bl.a. i den internationalt anerkendte antiradikaliserings-indsats i Aarhus.